Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο στο Κάβο ντ' όρο - iefimerida.gr

Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο στο Κάβο ντ' όρο

Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο στο Κάβο ντ' όρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συναγερμό τέθηκε χτες βράδυ το Υπολιμεναρχείο Καρύστου, όταν ενημερώθηκε για μία σύγκρουση πλοίων που έλαβε χώρα στο Κάβο ντ' όρο. Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο «Minerva Georgia» με 28 άτομα πλήρωμα, συγκρούστηκε με ιστιοφόρο, ενω οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Στενού Καφηρέως.

Από τη σύγκρουση των δύο πλοίων, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πλώρη του ιστιοφόρου χωρίς όμως να διαπιστωθεί εισροή υδάτων ενώ ευτυχώς δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος έσπευσε στην περιοχή και συνόδευσε τα δύο πλοία, τα οποία κατέπλευσαν με ασφάλεια, σήμερα το πρωΐ στο λιμάνι της Καρύστου.

Το δεξαμενόπλοιο, φορτωμένο με αργό πετρέλαιο, είχε ξεκινήσει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το Ροτερνταμ ενώ το Ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από το Λαύριο έχοντας προορισμό τη Σκύρο.

Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου καθώς και ο Κυβερνήτης του Ιστιοφόρου, που ήταν και ο μοναδικός επιβαίνοντας, είναι καλά την υγεία τους, ενω απο το υπολιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ