Δες διαφημίσεις επί πληρωμή στο Facebook - iefimerida.gr

Δες διαφημίσεις επί πληρωμή στο Facebook

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαφημιστές έχουν μάθει “the hard way” ότι οι διαφημίσεις στο Facebook έχουν από τα μικρότερα CTR (ClickThrough Rate) στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορεί να μην το έχουν προσέξει καθώς μικρή σημασία δίνουν στα διαφημιστικά boxes που υπάρχουν στην κεντρική τους σελίδα. Ο Mark Zuckeberg και η παρέα του προσπαθούν να αυξήσουν τα views και τα clicks στις διαφημίσεις γι αυτό έχουν ήδη αρχίσει να.. πληρώνουν (!) τους χρήστες για να τις δουν.

Αν και το πρόγραμμα είναι πιλοτικό ακόμα, όποιος βλέπει διαφημίσεις θα αυξάνει, κατά μέσο όρο, τα Facebook Credits του κατά 1 ανά διαφήμιση. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε 10 cents του δολαρίου για κάθε video που θα βλέπει ο χρήστης. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι μία τεράστια αλλαγή στον τρόπο που προβάλλονται οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Αρχικά, το πρόγραμμα θα εμφανίζει διαφημίσεις μόνο στα games στο Facebook καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει η Crowdstar, η Digital Chocolate και η γνωστή σε όλους μας, Zynga. Το serving των διαφημίσεων θα γίνεται από 4 εταιρίες και οι διαφημιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την πορεία κάθε καμπάνιας τους μέσω των αναλυτικών στοιχείων που θα γίνονται διαθέσιμα. Ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στο Facebook με πελάτες όπως η Microsoft και η Nestle στο portfolio του, δήλωσε ότι στόχος της εταιρίας του είναι να προσφέρουν “branded entertainment” και όχι άλλες ενοχλητικές διαφημίσεις.

Από: Away.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook Ίντερνετ Διαφήμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ