Βενιζέλος σε Τρόϊκα: Να καθοριστεί τώρα τo πλαίσιο της διαπραγμάτευσης - iefimerida.gr

Βενιζέλος σε Τρόϊκα: Να καθοριστεί τώρα τo πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, παρουσία των εισηγητών του Τομέα Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φίλιππου Σαχινίδης και Πάρη Κουκουλόπουλου.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να καθοριστεί τώρα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του οικονομικού προγράμματος, το συνολικό πακέτο για το 2013-2014, και όχι «βήμα-βήμα», σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Αυτή την θέση μετέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος στους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε την ανάγκη να συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν να παραπέμπουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στις σχετικές οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις και ιδίως στη χρηματοδότηση της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη διατήρηση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Επίσης έγινε αναλυτική συζήτηση για την επιτάχυνση των ρυθμών στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και στην ανάγκη να υποστηριχθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στη συγκρότηση του απολύτως αναγκαίου αναπτυξιακού αλλά και του κοινωνικού πακέτου.

Οι επαφές θα συνεχιστούν μετά από περίπου 15 ημέρες οπότε και αναμένεται να επιστρέψει το κλιμάκιο της Τρόικα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ