Εγκρίθηκε η χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο

Εγκρίθηκε η χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο είναι πλέον γεγονός, μια και το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) μετά έκανε δεκτή την πρόταση της FIFA για την ύπαρξη συστήματος που θα αποφαίνεται στις αμφισβητούμενες φάσεις για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή του τέρματος.

Η πρώτη εμφάνιση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, του goal-line technology, θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβριο, εν συνεχεία στο Confederations Cup το 2013 και στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Μετά από αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις, όπως το γκολ του Φρανκ Λαμπάρντ στο Μουντιάλ του 2010 ή πιο πρόσφατα το γκολ που δεν μέτρησε ποτέ στο παιχνίδι της Ουκρανίας με την Αγγλία για την φάση των ομίλων του Euro 2012 και μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα, πλέον δεν θα υπάρχει το ερώτημα «πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή η μπάλα».

Το IFAB ενέκρινε και τα δύο συστήματα που είχαν προταθεί από δύο εταιρείες, το HawkEye (εγκατάσταση καμερών υπό διαφορετικές γωνίες) και το GoalRef (μαγνητικό πεδίο με αισθητήρες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ