«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] - iefimerida.gr

«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες]

«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Νικόλας Λώτσος [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βραβεία από τα οποία κάθε χρόνο ξεχωρίζουν οι καλύτεροι φωτογράφοι σε παγκόσμιο επίπεδο απονεμήθηκαν προσφάτως για έβδομη χρονιά και ο Νικόλας Λώτσος έκανε την Ελλάδα περήφανη, αποσπώντας το 1ο βραβείο ασπρόμαυρης φωτογραφίας Spider στην κατηγορία Άγρια Ζωή, ενώ είχε υποψηφιότητες και για άλλες κατηγορίες.

Η κριτική επιτροπή που απονέμει τα βραβεία SPIDER αποτελείται από διεθνούς κύρους εκπροσώπους της φωτογραφίας και της τέχνης, αναγνωρισμένους επαγγελματίες που συνεργάζονται με διάσημες γκαλερί αλλά και με το περιοδικό National Geographic.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία που κέρδισε την επιτροπή και χάρισε στον Νικόλα Λώτσο το πρώτο βραβείο έχει τίτλο «Το κυνήγι» και απεικονίζει όρνεα, ύαινες, τσακάλια και λιοντάρια να έχουν συγκεντρωθεί και δίνουν μάχη γύρω ένα νεκρό βουβάλι. Το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στο οικοσύστημα Μασάι Μάρα στην Κένυα της Ανατολικής Αφρικής.

ο Ν. Λώτσος ασχολείται από 16 ετών με την καλλιτεχνική φωτογραφία κυρίως με την ασπρόμαυρη και αποτυπώνει την άγρια ζωή και τη φύση. Ο ίδιος θεωρεί την Αφρική σπίτι του και δηλώνει ότι «Το μεγαλείο της φύσης σε προκαλεί να το αποτυπώσεις για να το κρατήσεις μέσα σου, να το μοιραστείς με τον κόσμο»

«Μέσα από τις εικόνες μου αισθάνομαι ότι εκφράζω τελικά τον φόβο και την αγωνία μου να μην καταλήξει αυτός ο υπέροχος κόσμος της άγριας φύσης ένα όνειρο από το παρελθόν. Να μην καταλήξουν σε 50 χρόνια από τώρα τα παιδιά των παιδιών μας να βλέπουν την άγρια φύση και ζωή μόνο από φωτογραφίες ή στα διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο επειδή απλώς δεν θα υπάρχουν πια. Σαν να προσπαθώ να διαφυλάξω κάτι πολύτιμο να μην χαθεί. Ίσως γιατί δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης, μπορείς να τη διασώσεις για τις επόμενες γενιές. Ίσως γιατί πιστεύω ότι αν δείξουμε εμείς απλά τη θέληση να την προστατεύσουμε, η φύση θα βρει τον τρόπο» προσθέτει.

Το βραβείο αυτό δεν είναι το πρώτο που κερδίζει ο Νικόλας Λώτσος. Έχει ήδη να επιδείξει πολλές διεθνείς φωτογραφικές διακρίσεις: χάλκινο βραβείο στο διεθνή Διαγωνισμό PX3 2011, στο Παρίσι, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα στα διεθνή βραβεία LOUPE2011

«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Φωτογράφος της Χρονιάς» ανακυρήχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ο Λώτσος [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ