Η Τρόικα on line με τη Βουλή παρακολουθεί τις προγραμματικές - iefimerida.gr

Η Τρόικα on line με τη Βουλή παρακολουθεί τις προγραμματικές

Η Τρόικα on line με τη Βουλή παρακολουθεί τις προγραμματικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία θα είναι πιο σύντομη από κάθε άλλη φορά, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάρρωσης μετά την δύσκολη εγχείριση που υπέστη στο μάτι.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Τρόικα, η οποία ανακοίνωσε χθες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι θα τις παρακολουθήσει και στη συνέχεια θα γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενό τους και να καταγραφούν τυχόν ανακολουθίες και εκτροπές από την γραμμή που έχει χαραχθεί.

Το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων έχει γίνει αντικείμενο εντατικής διαβούλευσης μεταξύ των τριών εταίρων της κυβέρνησης, οι οποίοι συμφώνησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, όπως έχει ήδη καταγράψει το iefimerida.gr.

Οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν ότι αποτελεί προτεραιότητα η άμεση έναρξη των διαδικασιών -ακόμη κι εντός του Αυγούστου- για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας (ΣΕΚΑΠ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Γαλακτοκομική Δωδώνη).

Παράλληλα, θα τρέξουν και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια και τμήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς και οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου. Σε δεύτερο στάδιο θα προωθηθεί η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ, για την οποία καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις και εντός της ΝΔ, όπως αποκάλυψε ήδη το iefimerida.gr.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι μετά από αμοιβαίες παραχωρήσεις και συμβιβασμούς κατέληξαν σε μια κοινή κυβερνητική ατζέντα που περιλαμβάνει «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην τρόικα και στους δανειστές της χώρας : όχι νέοι φόροι ή περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% κ.λπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ