Κουρουμπλής: Οι Έλληνες ήταν μαζί με την Βρετανία σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Οι Έλληνες ήταν μαζί με την Βρετανία σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους

Κουρουμπλής: Οι Έλληνες ήταν μαζί με την Βρετανία σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας για τις δηλώσεις τους Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με τις οποίες η Μεγάλη Βρετανία θα έκλεινε τα σύνορά της στους Έλληνες σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Αυτήν την φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στις προκλητικές αυτές δηλώσεις, είπε πως «σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι τέτοιου τύπου ολισθήματα δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την οικονομική κρίση που την πλήττει συνολικά».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην συνέχεια είπε πως η Μεγάλη Βρετανία «φιλοξενεί στο έδαφός της την έδρα του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον πυρήνα δημιουργίας των προβλημάτων που βιώνουν καταστροφικά οι ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα». «Ο κ. Κάμερον», συνέχισε, «θα όφειλε να προβεί σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας του προτού προβεί, με απαράμιλλη ομολογουμένως ευκολία, σε διαλυτικές των ευρωπαϊκών δεσμών δηλώσεις».

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός να ανακαλέσει τις δηλώσεις του με τις οποίες πλήττεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας, αλλά και η «αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που συνιστά έναν εκ των θεμέλιων λίθων της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

«Ο κ. Κάμερον και οι συν αυτώ οφείλουν να θυμούνται ότι ο λαός στον οποίο απευθύνονται, στους δύο παγκόσμιους πολέμους ανιδιοτελώς στάθηκε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας πληρώνοντας τεράστιο τίμημα. Η Ελλάδα σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες για την Ευρώπη δεν επέλεξε το δρόμο χωρών που σήμερα τη δείχνουν με το δάχτυλο», είπε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ