Ο Ομπάμα γιατρός στο εξώφυλλο του New Yorker [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα γιατρός στο εξώφυλλο του New Yorker [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Μπάρακ Ομπάμα σε γιατρό έχει μεταμορφώσει αυτό τον μήνα το αμερικανικό περιοδικό The New Yorker , που αφιερώνει το τεύχος του στον αμερικανό Πρόεδρο και την ιστορική μεταρρύθμιση για την υγεία που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο, γνωστή ως Obamacare.

Σε αυτό το τεύχος το εξώφυλλο κοσμεί σκίτσο του Ομπάμα με λευκή ιατρική μπλούζα, στηθοσκόπιο και εκτυφλωτικό χαμόγελο και τίτλο Σε καλή υγεία , ώστε να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σημασία αυτής της σημαντικής νίκης του Αμερικανού προέδρου και των Δημοκρατών λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.

Το Obamacare δεν έγινε αποδεκτό από όλους, καθώς το συντριπτικό ποσοστό των Ρεπουμπλικανών δεν θέλει το σύστημα που προβλέπει την αναγκαστική ασφάλιση όλων των Αμερικανών μέχρι το 2014, χαρακτηρίζοντας το αντισυνταγματικό. Σήμερα ελάχιστοι αμερικανοί έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και ούτε το ζεύγος Κλίντον είχε μπορέσει να περάσει το αντίστοιχο νομοσχέδιο από το Κογκρέσο, προσκρούοντας στις αντιδράσεις των αντιπάλων τους.

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ομπάμα για την κούρσα της Προεδρίας Μιτ Ρόμνει είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή την αντίθετη θέση του στο νομοσχέδιο καλώντας τους ψηφοφόρους του να διώξουν τον σημερινό πρόεδρο από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα γιατρός στο εξώφυλλο του New Yorker [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ