ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα! - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη για το ενδιαφέρον που προσελκύει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Μίλησαν (σ. σ. οι κυβερνώντες) περί δήθεν μεγάλων εταιρειών και τεραστίων κοιτασμάτων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευφορία, ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι εταιρίες μας εμπιστεύονται και πάλι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, δεν μας εμπιστεύτηκαν μεγάλες εταιρίες και πολλές από αυτές που συμμετέχουν δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα υδρογονανθράκων!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Η όποια αξιοποίηση των κοιτασμάτων, εφ' όσον υπάρχουν, προϋποθέτει εκπόνηση εθνικού σχεδίου με συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων: Οικονομικών, γεωπολιτικών, ενεργειακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών. Η διερεύνηση του θέματος είναι αντικείμενο του δημοσίου και δημόσιων επιστημονικών φορέων με κοινωνικό έλεγχο και πλήρη διαφάνεια των αποτελεσμάτων, παράλληλα, με την αξιοκρατική στελέχωση του Φορέα Υδρογονανθράκων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ