Ράιχενμπαχ: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Ράιχενμπαχ: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη ικανοποίηση του για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδα Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το διαπιστώνει αυτό στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist τόνισε «οι εξαγωγές εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Υπάρχει καθαρή αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δράσει και υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε βαθμό που δεν έχω ξαναδεί ως τώρα στην Ελλάδα. Υπάρχει επίσης η αίσθηση του επείγοντος, ότι δηλαδή η επιτυχία και τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν γρήγορα και τέλος είδα ότι στις σχέσεις με την Τask Force υπάρχει μια ανοικτή διάθεση, να συνεχίσουμε μια πολύ εποικοδομητική και στενή συνεργασία, για την παροχή τεχνικής βοήθειας, την οποία προσφέρουν πολλά κράτη- μέλη της ΕΕ και πολλοί διεθνείς οργανισμοί στις ελληνικές αρχές».

Πρόσθεσε μάλιστα πως το επόμενο βήμα είναι «να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί. Όχι άλλα λόγια. Πρέπει να περάσουμε στις πράξεις. Και ΄μείς επίσης πρέπει να ενεργοποιηθούμε, όπως έδειξε και το σημερινό παράδειγμα, ο κόσμος θέλει διευκόλυνση των εξαγωγών, την απλούστευση των διαδικασιών και νομίζω ότι αυτό θα έχει θετική επίπτωση στο επιχειρηματικό κλίμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ