WSJ: Η Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση αν έχει υπερβολικές απαιτήσεις - iefimerida.gr

WSJ: Η Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση αν έχει υπερβολικές απαιτήσεις

WSJ: Η Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση αν έχει υπερβολικές απαιτήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν η Τρόικα στην Ελλάδα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η Τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει», γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενες πηγές από την Ελλάδα, ότι η Τρόικα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2012 νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή υπολογίζουν οι δανειστές μας ότι χάθηκαν εξαιτίας των 2 εκλογικών αναμετρήσεων.

Από αξιωματούχο της Τρόικα φέρεται να διαρρέεται στην εφημερίδα ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει θετικά αποτελέσματα. Οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας».

Για αυτό και η Wall Street Journal περιμένει σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την «εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους Τροϊκανούς σχέδιο δέκα σημείων για την οικονομία με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση, προκειμένου να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ