Σχέδιο εξόφλησης φόρων σε εννέα δόσεις για να γεμίσουν τα Ταμεία - iefimerida.gr

Σχέδιο εξόφλησης φόρων σε εννέα δόσεις για να γεμίσουν τα Ταμεία

Σχέδιο εξόφλησης φόρων σε εννέα δόσεις για να γεμίσουν τα Ταμεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο για τμηματική καταβολή των φόρων, με τις δόσεις που θα φτάνουν ακόμη και τις εννέα, αντί για τρεις που είναι μέχρι σήμερα, θα παρουσιάσει στην Τρόικα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Με τους φόρους να είναι δυσβάσταχτοι και τους τρεις φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ επιπλέον φόρους συγκριτικά με πέρυσι, η κυβέρνηση φοβάται απώλεια εσόδων από τα κρατικά ταμεία στην περίπτωση που οι πολίτες δεν σπεύσουν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα διατηρηθούν οι διμηνιαίες δόσεις, τρεις αν ο φόρος βεβαιωθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και μια δόση αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά.

Που σημαίνει ότι: αν κάποιος κάνει τη δήλωση του και το εκκαθαριστικό φτάσει στα χέρια του τον Ιούλιο, η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου, η τρίτη τέλος Νοεμβρίου και μετά θα ακολουθήσουν έξι μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Βεβαίως αυτά θα ισχύσουν στην περίπτωση που οι εκπρόσωπο των δανειστών δώσουν το «πράσινο φως» στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ