Σόιμπλε: «Ο καθένας πρέπει να λύσει τα προβλήματά του» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Ο καθένας πρέπει να λύσει τα προβλήματά του»

Σόιμπλε: «Ο καθένας πρέπει να λύσει τα προβλήματά του»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φράση «ο καθένας να λύσει τα δικά του προβλήματα» σχολίασε το υπέρογκο χρέος της Γερμανίας που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως η χώρα του είναι σε πολύ καλό δρόμο ως προς τη μείωση των ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκλεισε απευθυνόμενος στους εταίρους του: «Αν κάνουν το ίδιο όλες οι χώρες της Ευρώπης και ειδικά οι χώρες της ευρωζώνης, τότε θα ξεπεραστεί η κρίση. Αλλά αυτός είναι ο απαραίτητος δρόμος. Ο καθένας πρέπει λύσει τα δικά του προβλήματα. Κι εμείς έχουμε προβλήματα αλλά τα λύνουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι».

Στο μεταξύ αισιόδοξος ενόψει των σημερινών διμερών συνομιλιών με τους Ιταλούς κυβερνητικούς εταίρους της Γερμανίας στη Ρώμη εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στo γερμανικό ραδιόφωνο SWR αντέκρουσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ήττα της Γερμανίας στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Ξέρετε, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να πανικοβαλλόμαστε από όσα γράφονται ευκαιριακά σε ιταλικές, μερικές φορές και σε γερμανικές εφημερίδες. Πιστεύω ότι οι επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα καλό αποτέλεσμα. Οι διαπραγματεύσεις ήταν κουραστικές. Συνεργαζόμαστε στενά και με πλήρη εμπιστοσύνη με την ιταλική κυβέρνηση και έχουμε κοινή ευθύνη να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατόν την αβεβαιότητα στις χρηματαγορές».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι η πιθανή κατάρρευση της Ιταλίας θα συμπαρέσυρε και το ευρώ ο κ. Σόιμπλε φάνηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως αποτελεί «υπερβολική εικασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ