To Kατάρ σχεδιάζει ξενοδοχεία Harrods ανά τον κόσμο - iefimerida.gr

To Kατάρ σχεδιάζει ξενοδοχεία Harrods ανά τον κόσμο

To Kατάρ σχεδιάζει ξενοδοχεία Harrods ανά τον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κοινοπραξία Quatar Holding, ιδιοκτήτης του διάσημου πολυκαταστήματος Harrods του Λονδίνου, σχεδιάζει να κατασκευάσει ξενοδοχεία με την ίδια ονομασία αυτού του ναού της πολυτέλειας σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου.

«Θα δοθεί προτεραιότητα σε τοποθεσίες που ανήκουν ήδη στην Quatar Holding, όπως το Chelsea Barracks στο Λονδίνο ή το Costa Smeralda στην Σαρδηνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της QΗ Hussain Ali Al-Abdulla σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Το σχέδιο είναι να ανοίξουμε ξενοδοχεία Harrods σε πόλεις-κλειδιά, όπως η Κουάλα-Λουμπούρ, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και στην Κίνα» πρόσθεσε. Στην Κουάλα-Λουμπούρ το ξενοδοχείο Harrods θα κατασκευαστεί στο «τρίγωνο πολυτελείας» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα στοιχίσει 636 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και το ξενοδοχείο θα διαθέτει το πολύ 300 δωμάτια.

Το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods αγοράστηκαν το 2010 από τον Αιγύπτιο Al-Fayed. Κατασκευάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και βασίστηκε στην υπερβολή : έχει επιφάνεια 90.000 τετραγωνικά (η μεγαλύτερη του Λονδίνου) και πουλάει "Omnia Omnibus Ubique", Ολα, για όλο τον κόσμο, παντού, όπως είναι το σλόγκαν του.

Το Harrods, που περιέχει τράπεζα και εταιρεία ακινήτων με το ίδιο όνομα, μπορεί να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παραγγελία : από το να κατασκευάσει κότερο ως να στείλει φρέσκες ρέγκες στον Αλφρεντ Χίτσκοκ στο Χόλυγουντ (αυτό, συνέβη). Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει ένα κέρινο ομοίωμα του εαυτού του πληρώνοντας 311.000 ευρώ (!).

Διαθέτει ότι πολυτελέστερο υπάρχει, όπως το καλύτερο χαβιάρι Belluga, τα σπανιότερα αρώματα και διαθέτει 350 είδη τυριών. Κάθε χρόνο περνούν την πόρτα του 15 εκατομμύρια πελάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ