Η αστυνομική βία στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό - iefimerida.gr

Η αστυνομική βία στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία φωτιά για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στη χώρα μας καταγράφονται στην πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Αστυνομική Βία στην Ελλάδα: Όχι μόνο μεμονωμένα περιστατικά».

Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει ακόμα συστημικά προβλήματα στη διερεύνηση, την ποινική δίωξη και την τιμωρία των καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για «υπερβολική χρήση βίας, περιλαμβανομένης της χρήσης χημικών ερεθιστικών ουσιών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με τρόπο που παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα».

Η έκθεση «Αστυνομική Βία στην Ελλάδα: Όχι μόνο μεμονωμένα Περιστατικά» παρουσιάστηκε από τη Διεθνή Αμνηστία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην ΕΣΗΕΑ, καλύπτει τις ανησυχίες της διεθνούς οργάνωσης για την αστυνόμευση στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι τον Απρίλιο του 2012. Παράλληλα υπάρχουν και αναφορές για την ανικανότητα ή την απροθυμία της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών να οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε λογοδοσία.

Διαβάστε εδώ την έκθεση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ