Η κατανάλωση λιγότερου φαγητού οδηγεί στη μακροζωΐα υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι μας καλούν να μειώσουμε τις μερίδες μας αν θέλουμε να κερδίσουμε μερικά χρονάκια παραπάνω...
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου για την Μακροζωΐα του University College του Λονδίνου, η μείωση της λήψης τροφής κατά 40% είναι σε θέση να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά 20 με 30%, δηλαδή τουλάχιστον 20 χρόνια.
Παράλληλα οι επιστήμονες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν έτσι και τις καρδιαγγειακές ασθένειες αλλά και την εμφάνιση του καρκίνου.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πειράματα σε αρουραίους αλλά και μύγες και οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι αφού στα ζώα αυτά, που τα γονίδιά τους μοιάζουν κατά 60% με τα ανθρώπινα, πέτυχαν μέσα από ειδικές δόσεις φαρμάκων και μια ισορροπημένη διατροφή να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους.