Μανιτάκης: Οι αλλαγές στο κράτος είναι μονόδρομος - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Οι αλλαγές στο κράτος είναι μονόδρομος

Μανιτάκης: Οι αλλαγές στο κράτος είναι μονόδρομος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μονόδρομος είναι πλέον οι αλλαγές στο κράτος, υπό την πίεση της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης. Αυτό είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Όπως τόνισε σε ομιλία του ο κ.Μανιτάκης στο συνέδριο του «Economist», απαιτείται ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο 100 ημερών, που μεθοδευμένα θα παρεμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας διοίκησης, με την συνδρομή όλων των εργαζομένων.

Ο υπουργός τόνισε πως η ελληνική ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι το πρόβλημα του δημόσιου τομέα δεν είναι το μέγεθός του, καθώς αυτό δεν αποκλίνει σημαντικά ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων και τη δημόσια δαπάνη για μισθούς και λειτουργικά έξοδα από τον αντίστοιχο μέσο όρο των λοιπών κρατών-μελών στην Ε.Ε, αλλά η χαμηλή αποδοτικότητα. Ο δημόσιος τομέας παράγει λίγες και χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς το κόστος των γραφειοκρατικών βαρών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε περίπου 8% του παραγόμενου ΑΕΠ, το οποίο προσεγγίζει το ποσό των 20 δις Ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ