Μεταναστεύουν οι ελληνικές καταθέσεις - iefimerida.gr

Μεταναστεύουν οι ελληνικές καταθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος μην τυχόν χάσουν τις περιουσίες τους εξαιτίας μιας μελλοντικής αναδιάρθρωσης ή μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης των τραπεζών αναγκάζει όλο και περισσότερους Έλληνες να καταθέσουν τα χρήματά τους σε ξένες τράπεζες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, γύρω στα 30 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η «φυγή» των καταθετών ευνοεί ιδιαίτερα τις ξένες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τις γερμανικές, ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να χάνει δισεκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικά, η τράπεζα Stadtsparkasse του Μονάχου, η οποία μάλιστα διαφημίζεται και στην ελληνική γλώσσα (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία), αναφέρει πως έχει ήδη συμπεριλάβει στο πελατολόγιό της 500 Έλληνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ