Περικοπές 100.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μόντι - iefimerida.gr

Περικοπές 100.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μόντι

Περικοπές 100.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την είδηση πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο κατά 100.000, παρουσιάζει ο ιταλικός Τύπος.

«Φέτος ο συνολικός αριθμός των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων -περίπου 3,5 εκατομμύρια-πρόκειται να μειωθεί κατά σχεδόν δέκα χιλιάδες, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα ακολουθήσουν άλλες ενενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Επίσης μέσα στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι και η μείωση των ειδικών κουπονιών που δίδονται κατά παράδοση για να καλύπτονται τα έξοδα του γεύματος των υπαλλήλων. Η μείωση θα τα φέρει στα επτά ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν τίθεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον θέμα κατάργησης ή περικοπής του δέκατου τρίτου μισθού.

Όπως δημοσιεύεται η μείωση αυτή των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει με το να παγώσουν οι προσλήψεις, αλλά και μέσω συνταξιοδοτήσεων που θα συνοδευτούν από ειδικά μέτρα στήριξης. Ένα από τα μέτρα αυτά, μετά την αποχώρηση των ενδιαφερομένων από την δουλειά, αναμένεται ότι θα είναι η καταβολή του 80% του μισθού για δυο χρόνια, μέχρι την κανονική χορήγηση της σύνταξης.

Η μειώσεις αυτές αφορούν το 20% των ανωτέρων υπαλλήλων και των διευθυντικών στελεχών του δημόσιου τομέα.

Μέσα στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι και η μείωση, κατά 50% , των αυτοκινήτων που διατίθενται προς χρήση των στελεχών διαφόρων κρατικών εταιριών, ενώ σε ότι αφορά οργανισμούς που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, είναι πολύ πιθανό να περιορισθεί στα τρία, ο αριθμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ