«Μοιραία» στάθηκε η σούπα που έφαγαν ένας άνδρας και ο γιος του στην Ινδία, καθώς αυτή περιείχε δηλητήριο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν το γεύμα τους. Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι αυτή που την ετοίμασε και τους την προσέφερε δεν ήταν άλλη από την κόρη και αδελφή των θυμάτων...
Το φρικτό έγκλημα συνέβη στο χωρίο Μαλπούρ, 75 χλμ. από την Πάτνα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία.
Η έφηβη Ινδή θέλησε να δηλητηριάσει όλη της την οικογένεια καθώς είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους... στον έρωτά της με ένα αγόρι κατώτερης κάστας.
Η νεαρή κοπέλα έριξε δηλητήριο σε μια σούπα κάρυ με λαχανικά, την οποία κατόπιν έδωσε στον πατέρα της και το νεότερο αδελφό της, που υπέκυψαν λίγη ώρα μετά το γεύμα.
Μάλιστα, παραλίγο να υπάρξει και τρίτο θύμα, καθώς στόχος της 14χρονης ήταν να δηλητηριάσει και τη μητέρα της, η οποία, τελικά, επέζησε γιατί ήταν άρρωστη και αρνήθηκε να φάει.
«Η νέα έκανε αυτήν την ακραία κίνηση διότι τα μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους ο πατέρας της, ο αδελφός της και η μητέρα της, είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στον έρωτά της με ένα αγόρι και το σχέδιό της να τον παντρευτεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Απέντρα Κουμάρ Σίνχα.
Ο νεαρός ανήκε στη χαμηλότερη κάστα βάσει του πολύπλοκου ινδικού συστήματος κοινωνικής διαστρωμάτωσης στην Ινδία, στους Νταλίτ, ή «ανέγγιχτους».
Η κοινότητα αυτή, η οποία ζει στο περιθώριο της κοινωνίας και υφίσταται διακρίσεις στους τομείς της παιδείας και της εργασίας, συχνά αναλαμβάνει κατώτερες, θεωρούμενες ως "ακάθαρτες" δουλειές, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων και των ακαθαρσιών.
Η οικογένεια της νεαρής, που ανήκε σε μια υψηλότερη κάστα, είχε ξυλοκοπήσει τον έφηβο όταν το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κλεφτεί.
Τα εγκλήματα που αποδίδονται σε ερωτικές σχέσεις μεταξύ μελών διαφορετικών καστών συνήθως αφορούν δολοφονίες θυγατέρων από γονείς ή αδελφών από αδελφούς διότι «ατιμάζεται η τιμή» της οικογένειας.
Δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές σε ό,τι αφορά τα «εγκλήματα τιμής» στην Ινδία, αλλά, σύμφωνα με μία ανεξάρτητη έρευνα που έγινε το 2010, είχαν σημειωθεί 900 ανθρωποκτονίες του είδους αυτού στις πολιτείες Χαριάνα, Παντζάμπ και Ούταρ Πραντές.