Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Barclays, για την χειραγώγηση επιτοκίων - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Barclays, για την χειραγώγηση επιτοκίων

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Barclays
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάρκους Έιτζις, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Barclay's στη Βρετανία, υπέβαλε την παραίτησή του, ύστερα από τις κατηγορίες που αφορούσαν την εφαρμογή πολιτικής χειραγώγησης των επιτοκίων Libor και Euribor στη διατραπεζική αγορά.

Η παραίτησή του έγινε γνωστή μετά απο σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, ενω ο ίδιος ο Έτζις εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του δηλώνοντας οτι: «Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας έφεραν στο φως απαράδεκτες συμπεριφορές στους κόλπους της τράπεζας και κατάφεραν καταστροφικό πλήγμα στην υπόληψη της Barclay's»

«Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι μας εξαπατήθηκαν και λυπούμαι πραγματικά για αυτό.» δήλωσε ο κ.'Ειτζις μέσω ανακοίνωσης Τύπου.

Σχετικά με τη χειραγώγηση του επιτοκίου Libor τονίζει ότι επέφερε «ολέθριο πλήγμα» στην αξιοπιστία της τράπεζας και συμπληρώνει: «ελπίζω οι ευθύνες να σταματήσουν σε μένα».

Στο πλαίσιο των ιδίων καταγγελιών ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Μπόμπ Ντάϊαμοντ έχει κληθεί να παράσχει διευκρινήσεις ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, στο Λονδίνο την ερχόμενη Τετάρτη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ