Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας αναζητώντας λύση για τη Συρία - iefimerida.gr

Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας αναζητώντας λύση για τη Συρία

Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας αναζητώντας λύση για τη Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συναντιούνται στη Γενεύη, προκειμένου να εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να βρεθεί ο «οδικός χάρτης» του Κόφι Ανάν, ο οποίος έχει υπογραφεί τόσο από τη συριακή κυβέρνηση, όσο και από τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, αλλά παραμένει στην πράξη ανεφάρμοστο.

Την Παρασκευή Χίλαρι Κλίντον και Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ωστόσο η Ρωσία επιμένει στην παραμονή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία, φροντίζοντας να θέσει χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών για τη σύνοδο της Γενεύης.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους σχετικά με την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Συρία, με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα, να δηλώνει ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν στόχο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ