Τον Ιούλιο θα οριστεί ο νέος επικεφαλής του Eurogroup - iefimerida.gr

Τον Ιούλιο θα οριστεί ο νέος επικεφαλής του Eurogroup

Αρχές Ιουλίου θα οριστεί ο νέος πρόεδρος του Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις αρχές Ιουλίου αναβλήθηκε ο διορισμός του νέου προέδρου του Eurogroup, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, λόγω του ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, έπρεπε εκτάκτως να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, που ορίστηκε το 2005 και η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου, αναμένεται να παραμείνει στη θέση αυτή, σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

Η παράταση της προεδρίας του Γιούνκερ το Eurogroup ενδέχεται να είναι προσωρινή ή να αφορά μία ολόκληρη νέα θητεία.

Η απόφαση για το ποιος θα τοποθετηθεί, τελικά, στο τιμόνι του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμενόταν να ληφθεί χθες στη διάρκεια της Συνόδου, όμως αναβλήθηκε καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έπρεπε να αναχωρήσει.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος έπρεπε να αναχωρήσει γιατί είχε ένα σημαντικό ραντεβού στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο», εξήγησε ο Ρόμπαϊ. «Δεν μπορέσαμε να λάβουμε μια απόφαση», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι «είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να λάβουμε μια απόφαση στις αρχές Ιουλίου».

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί διάδοχος κοινής αποδοχής για τον Γιουνκέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ