Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μετά τη ληστεία στο σπίτι του Δώνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μετά τη ληστεία στο σπίτι του Δώνη [εικόνες]

Βροχή από σφαίρες στην Κηφισιά μετά τη ληστεία στο σπίτι του Γιώργου Δώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φαρ ουέστ μετατράπηκε χθες το μεσημέρι μία γειτονιά στην Κηφισιά όταν ληστές και αστυνομικοί αντάλλαξαν βροχή πυροβολισμών. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αδίστακτοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη.

Απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τα παιδιά του και τους γονείς της συζύγου, άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν και φεύγοντας πήραν όμηρο τον πεθερό του για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί για τη ληστεία και είχαν φτάσει έξω από το σπίτι.

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν υπόπτους τη στιγμή που έφευγαν από 0το σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη που κατοικεί στην Κηφισιά στην οδό Ζίτσης 3. Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία του πρώην υπουργού.

Οι δράστες αφού έφυγαν από το σπίτι κρατώντας όμηρο τον ηλικιωμένο άντρα πυροβολούσαν κατά ριπάς εναντίον των αστυνομικών προκειμένου να ξεφύγουν. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ένας ληστής και ένς αστυνομικός.

Αμέσως στην περιοχή στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, με πληρώματα περιπολικών και άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη, στο σημείο που είχαν κρυφτεί οι δράστες έφτασε και η ΕΚΑΜ, ενώ επιστρατεύτηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Μετά από ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη αρχικά ο ένας δράστης, ένας 27χρονος Αλβανός, ενώ ο δεύτερος κακοποιός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών λίγο πριν τις 18:00. Ο Αλβανός δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ειβάλλουν στην οικία, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν περικυκλώσει το σπίτι.

Ο ληστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο συνεργός του έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια.

Να σημειωθεί πως το σπίτι του Γιώργου Δώνη είναι η τρίτη φορά που γίνεται στόχος ληστών τους τελευταίους έξι μήνες. Οι αστυνομικοί μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο τα πρόσωπα που χθες συνελήφθησαν να είναι τα ίδια που είχαν... επισκεφτεί το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ