Βεστερβέλε: «Θέλουμε νέες πληροφορίες για την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: «Θέλουμε νέες πληροφορίες για την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα»

Βεστερβέλε: «Θέλουμε νέες πληροφορίες για την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ανάγκη καλύτερης πληροφόρησης σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Ελλάδα επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Στις τελευταίες εκλογές, οι Έλληνες διάλεξαν την Ευρώπη και το ευρώ. Τώρα, η διαδικασία εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων που είχε μπλοκάρει λόγω δυο προεκλογικών εκστρατειών, πρέπει να ξαναμπεί άμεσα μπροστά», προσθέτει ο Βεστερβέλε.

Όσο για την Τρόικα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θεωρεί ότι «πρέπει να ξαναρχίσει επειγόντως, χωρίς να χαθεί χρόνος, ο διάλογός της με την κυβέρνηση της Αθήνας». Στόχος είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να εξακριβωθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης, ετοιμάζει εναλλακτικά σχέδια, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η «ασπίδα για τα σπρεντ» που έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Μάριο Μόντι ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να μείνουν στην Ρώμη καθ' όλο το σαββατοκύριακο, για τυχόν έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η εφημερίδα La Republica δεν αποκλείει ούτε την υιοθέτηση έκτακτων οικονομικών μέτρων με στόχο την προστασία της ιταλικής οικονομίας από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ