Χριστόφιας: Μην δένετε κόμπο ότι θα πάμε στο EFSF- Υπάρχουν και διμερή δάνεια... - iefimerida.gr

Χριστόφιας: Μην δένετε κόμπο ότι θα πάμε στο EFSF- Υπάρχουν και διμερή δάνεια...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λευκωσία δεν αποκλείεται να αποσύρει το αίτημά της να υπαχθεί η Κύπρος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, προτάσσοντας τη λύση του διμερούς δανείου. Αυτό είπε, σύμφωνα με ΜΜΕ της Κύπρου ο Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Όπως τονίζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», επικαλούμενο δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κύπρο, ένας άκρως ενδιαφέρων διάλογος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη σύσκεψη, που είχε ως αντικείμενο την οικονομική κατάσταση. Ένας διάλογος ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή και τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Σιαρλή μιλούσε για τις πιέσεις που ασκούνται στη Λευκωσία προκειμένου να αποδεχθεί την ένταξη σε πλήρη Μηχανισμό, όταν ο κ. Χριστόφιας τον διέκοψε, καταλογίζοντάς του κινδυνολογία. Πρόσθεσε δε ότι ανοιχτό παραμένει και το ... άλλο ενδεχόμενο. Αυτό των διμερών δανείων.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις σε αυτό το πεδίο, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα εμπόδια που υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Όπως είπε, οι μεν Ρώσοι ζητούν υψηλό επιτόκιο, οι δε Κινέζοι αξιώνουν, μεταξύ άλλων ανταλλαγμάτων, μερίδιο στο τερματικό για το φυσικό αέριο. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα έχουν «παγώσει» μέχρι στιγμής, εξ αιτίας των ρωσικών αξιώσεων για το επιτόκιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ