Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε ζήτω το νέο κόμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υποστήριξε πως έφτασε η ώρα της ανασύστασης της παράταξης.

Μιλώντας στους 33 βουλευτές του ο κ.Βενιζέλος είπε «το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα αλλάξει όνομα. Παράλληλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και ενεργά πολιτικά πρόσωπα να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε πως θα οριστεί προσωρινή πολιτική γραμματεία και οργανωτική γραμματεία μέχρι το Συνέδριο.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΝΔ στην κυβέρνηση είπε «ξέραμε πως κυβέρνηση αυτοδύναμη δεν θα υπήρχε, συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ, αλλά δεν ταυτιζόμαστε αξιακά πολιτικά, η ΝΔ ήταν αυτή που αρχικά ξεκίνησε την αντιμνημονιακή πολιτική... δεν έδωσε το χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μας οδήγησε τυφλά στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αμέσως μετά δημιούργησε την τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου».

Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την άρνηση του να σχηματιστεί κυβέρνηση το Μάιο, όταν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μικρότερα ποσοστά και μάλιστα δεν θα χρειαζόταν να είναι πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Διευκρίνισε πως οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ψήφισαν ναι στην παραμονή στο ευρώ και γι αυτό το σκοπό θα προσπαθήσει και θα δώσει μάχη το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε πως θα συνεδριάζει κάθε 15 μέρες ακόμα και κάθε εβδομάδα αν χρειαστεί, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροέδρων της Βουλής ο κ.Βενιζέλος πρότεινε τον βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ως έβδομο αντιπρόεδρο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε η θέση να παραμείνει κενή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ