Liberation: Η Ελλάδα φοβίζει τους γάλλους τουρίστες - iefimerida.gr

Liberation: Η Ελλάδα φοβίζει τους γάλλους τουρίστες

Liberation: Η Ελλάδα φοβίζει τους γάλλους τουρίστες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ιντερνετ και στα τουριστικά γραφεία καταφεύγουν οι επίδοξοι γάλλοι τουρίστες και ερωτούν για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι κρατήσεις έχουν μειωθεί για ελληνικούς προορισμούς. Η Ελλάδα φοβίζει τους γάλλους τουρίστες ; διερωτάται η εφημερίδα Liberation σε εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο «Οι γάλλοι τουρίστες επιφυλακτικοί να πάνε στην Ελλάδα».

«Καλημέρα, είμαι ανήσυχος για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδυνεύω σε περίπτωση που θελήσω να περάσω τις οικογενειακές διακοπές μου σε αυτή την όμορφη χώρα». «Είναι ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους γάλλους ;» Στο ίντερνετ αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι επίδοξοι τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Φόβος ότι θα βρεθούν σε βίαια επεισόδια διαδηλωτών, απεργίες μέσων μεταφοράς ή έλλειψη καυσίμων, αυτά τρομάζουν τους γάλλους, σύμφωνα με την Liberation.

Αυτοί οι φόβοι στοιχίζουν ακριβά στο πρακτορείο Grèce sur mesure, στην Αθήνα, που βλέπει τον αριθμό κρατήσεων να μειώνεται δραματικά τα τρία τελευταία χρόνια. Για την περίοδο Απριλίου-Μαίου οι κρατήσεις έπεσαν 40%. Ιδια νούμερα και για το πρακτορείο Thomas Cook.

«Πράγματι, αν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Κέρκυρα κράτησαν τους τουρίστες, αντίθετα η Αθήνα και η ηπειρωτική Ελλάδα υποφέρουν από τη μιντιακή λύσσα και η άποψή των ανθρώπων διαμορφώθηκε από τις τηλεοπτικές εικόνες» γράφει η Liberation.

Τουριστικοί πράκτορες που κάνουν δηλώσεις στη γαλλική εφημερίδα δείχνουν ανήσυχοι αν και προσπαθούν να καθησυχάσουν τους γάλλους αναγνώστες της εφημερίδας :

«Τίποτα δεν άλλαξε για τους τουρίστες. Υπάρχει βενζίνη, υπάρχει ρευστό στα τραπεζικά μηχανήματα, υπάρχει άφθονο φαγητό στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δηλώνει ένας εξ αυτών.

Ενας άλλος τονίζει ότι οι πελάτες του κάνουν σκληρά παζάρια : «Αντε, υπάρχει κρίση, κάνετε μια μικρή προσπάθεια» του λένε τηλεφωνικά και εκείνος αναγκάζεται να μειώσει τις τιμές για να μη χάσει τους πελάτες.

Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα για λόγους συμπαράστασης. Ενας μεγάλος τουριστικός πράκτορας επισημαίνει στην Liberation ότι εδώ και 15 ημέρες τα πνεύματα ηρέμησαν με την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολίτικη Liberation ελληνικός τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ