Μόντι: «Θα κάτσω στις Βρυξέλλες μέχρι την Κυριακή για να βρούμε λύση» - iefimerida.gr

Μόντι: «Θα κάτσω στις Βρυξέλλες μέχρι την Κυριακή για να βρούμε λύση»

Μόντι: «Θα κάτσω στις Βρυξέλλες μέχρι την Κυριακή για να βρούμε λύση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διατεθειμένος να μείνει όσο χρειάζεται στις Βρυξέλλες για να βρεθεί λύση στην κρίση δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Ο κ. Μόντι δήλωσε «έτοιμος να εργαστεί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, αν χρειαστεί» μαζί με τους ομολόγους του, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, προκειμένου να εξευρεθεί ένα πακέτο πειστικών λύσεων προτού ανοίξουν οι αγορές, την επόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο ο κ. Μόντι είπε ότι είναι πιθανό η Σύνοδος της Πέμπτης και της Παρασκευής να παραταθεί ώστε να μπει στο τραπέζι μια δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και «μια εικόνα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Η βασική αντίληψη είναι οι χώρες της ΕΕ να εμφανιστούν «ενισχυμένες από τα μέτρα και εξοπλισμένες με ικανοποιητικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν τις εντάσεις στις αγορές γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί αυτό το εκπληκτικό έργο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στο οποίο ανέκαθεν συνέβαλε η Ιταλία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, σχηματίζεται σταδιακά «μια πλειοψηφία που συμφωνεί για λήψη μέτρων προορισμένων να προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα». Στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνονται «πολλά από τα στοιχεία που πρότεινε πρώτη η Ιταλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ