Το Σεπτέμβριο θα έλθει στην Αθήνα ο Νταβούτογλου - iefimerida.gr

Το Σεπτέμβριο θα έλθει στην Αθήνα ο Νταβούτογλου

Το Σεπτέμβριο θα έλθει στην Αθήνα ο Νταβούτογλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Αθήνα θα επισκεφθεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο κ. Νταβούτογλου με τον έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση των δυο υπουργών, που διήρκεσε μια ώρα, έγινε στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου Οργανισμού Συνεργασίας στον Εύξεινο Πόντο.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

«Συνομιλήσαμε χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας. Όλα δείχνουν πλέον ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας στην Αθήνα. Θα συναντηθούμε για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συναντήσεις».

Ερωτηθείς εάν με τον κ. Νταβούτογλου συζήτησε και το ζήτημα της σοβαρής κρίσης στις σχέσεις Άγκυρας- Δαμασκού, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών απήντησε:

«Στη συνάντηση δεν υπήρχε ατζέντα. Ήταν φιλική συνάντηση. Δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα. Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε στη Συρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ