Με Καβάφη και Κάλλας, η ιταλική Κεντροαριστερά ζητά αλλαγή Μνημονίων - iefimerida.gr

Με Καβάφη και Κάλλας, η ιταλική Κεντροαριστερά ζητά αλλαγή Μνημονίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απαγγελίες ποιημάτων του Κώστα Καβάφη και με αναφορές στην αξία της Μαρίας Κάλλας εμπλουτίστηκε εκδήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα, την οποία διοργάνωσε στη Ρώμη το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας.

«Να σώσουμε την Ελλάδα, να σώσουμε την Ευρώπη», ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πάνθεον, στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι διοργανωτές ζητούν επανεξέταση των όρων δανεισμού που έχουν συναφθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την Τρόικα.

«Είμαστε στο ίδιο πλοίο», «κάντε το για την Ελλάδα όπως και για την Ισπανία»

«Επείγει η αναθεώρηση των όρων εφαρμογής των Μνημονίων. Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύεις της αλλά, ταυτοχρόνως, η οικονομική ανάκαμψη προβάλλει ως πρώτιστη προτεραιότητα». Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής Λουίτζι Μπερλιγκουέρ, ο οποίος συνέχισε κάνοντας χαρακτηριστικούς... ναυτιλιακούς παραλληλισμούς:

«Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο. Άλλοι διαθέτουν κουπί, άλλοι μηχανές. Εάν όμως μία-μία, αποκολληθούν οι ξύλινες σανίδες, όλο το πλοίο θα αρχίσει να μπάζει νερά».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζάνι Πιτέλα(φωτογραφία), υπογράμμισε:

«Τα μνημόνια δεν νοείται να στερούν από τους Έλληνες την εργασία, τις συντάξεις, την περίθαλψη. Την ίδια γενναιοδωρία που δείχνει, αυτές τις μέρες, η Ευρώπη, στην Ισπανία, θα πρέπει να δείξει και στην Ελλάδα, διότι η ήπειρός μας δεν ανήκει στους τραπεζίτες».

«Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα βασικά του δικαιώματα», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης, Δάφνη Σούλη.

Ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος, Ντάβιντ Σασόλι ζήτησε από τους συμπατριώτες του «να μην εγκαταλείψουν την αρχή της αλληλεγγύης, να μην ναρκοθετήσουν το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Σασόλι παρατήρησε ακόμη ότι το ποσό που χρειάζεται η Ελλάδα για να «ανασάνει» είναι μηδαμινό, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ