Την Πέμπτη η ορκωμοσία της Βουλής - iefimerida.gr

Την Πέμπτη η ορκωμοσία της Βουλής

Την Πέμπτη η ορκωμοσία της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χωρίς καθυστέρηση και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Αφού ορκιστούν οι 300 του Κοινοβουλίου την Πέμπτη, μία ημέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εκλεγεί ο εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Πάντως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου νέος πρόεδρος θα είναι ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει η επόμενη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου όπου θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι και τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στη Χρυσή Αυγή, αφού όπως ορίζει ο Κανονισμός ο έβδομος αντιπρόεδρος του σώματος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως από τα μέλη του προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και 4 γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή από τη ΝΔ. Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.

Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Η ψηφοφορία για την επιλογή των μελών του προεδρείου είναι μυστική.

Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει κενή η θέση είναι να μην μπορέσει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώσει 75 ψήφους, οπότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν θα έχει στο προεδρείο της Βουλής τον Ηλία Κασιδιάρη ή τον Γιώργο Γερμενή, γνωστό και ως Καιάδα που θα ήθελε.

Αφού ολοκληρωθεί και η εκλογή των αντιπροέδρων θα ακολουθήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ