Δεν πάει τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Δεν πάει τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες

Δεν πάει τελικά ο Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου θα μεταβεί η κυβερνητική αντιπροσωπεία, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Παρά το γεγονός ότι έως χθες ο κ. Αβραμόπουλος προήδρευε συσκέψεων για την προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής στην κρίσιμη σύνοδο, εντελώς ξαφνικά -και χωρίς επίσημη ανακοίνωση- έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Αυτό το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό είναι το αν η μη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ή προέρχεται από δική του πρωτοβουλία.

Σε κάθε περίπτωση οι άσπονδοι φίλοι του κ. Αβραμόπουλου μέσα στην κυβέρνηση σημειώνουν με νόημα: no photo, no visit. Υπονοούν φυσικά πως βασική αιτία της μη συμμετοχής του είναι το ότι δεν θα είναι αυτός στο κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας με τους ηγέτες της Ε.Ε.

Κεδίκογλου: «Υπήρξαν διάφορες παρερμηνείες...»

Το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Αβραμόπουλο κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha «9.89». Ο κ. Κεδίκογλου είπε:

«Υπήρξαν διάφορες παρερμηνείες. Ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο να πάει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, για να συμμετάσχει στο Eurogroup, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, στις άλλες συναντήσεις θα μετείχαν αντίστοιχα ο κ. Ζανιάς, ο κ. Χατζηδάκης ή ο κ. Σταϊκούρας. Από τη στιγμή, όμως, που έπρεπε να είναι επικεφαλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος δεν θα είχε αντικείμενο. Δεν θα υπήρχε κάποια συνάντηση που θα μπορούσε να παραστεί. Αντίθετα, οι άλλοι υπουργοί έχουν αντίστοιχες συναντήσεις και γι` αυτό θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ