Με τον Νταβούτογλου συναντάται ο Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη - iefimerida.gr

Με τον Νταβούτογλου συναντάται ο Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Η φόρτιση την οποία έχει προσδώσει στο διεθνές κλίμα η σοβαρότατη κρίση στις σχέσεις Άγκυρας – Δαμασκού, είναι μια από τις παραμέτρους που καθιστούν ενδιαφέρουσα την πρώτη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο κ Αβραμόπουλος τόνισε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία, σύντομα και μετά την πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θα προχωρήσουμε αναβαθμίζοντας και πάλι τη σχέση μας, πάντοτε μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού».

Ζήτησε και έλαβε «ευλογία», για να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση

Χθες, επίσης, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από τον οποίο ζήτητησε «ευλογία», προκειμένου να επιτύχει στο έργο της η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Είπε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος: «Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μια καινούργια κυβέρνηση που εκφράζει τη σύνθεση και την ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου. Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει με αίσθημα εθνικού και δημόσιου καθήκοντος και θέλουμε την ευλογία και τη σκέψη σας για να πετύχει».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αβραμόπουλου, αναφέροντας ότι ο υπουργός από διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, στάθηκε στο πλευρό του Πατριαρχείου. Έδωσε την «ευλογία θεού» στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ευχήθηκε να εργαστεί για «καλές σχέσεις γειτονίας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ