Φώναξε για να φορτίσεις το κινητό σου! - iefimerida.gr

Φώναξε για να φορτίσεις το κινητό σου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Κορέα έρχεται μία πατέντα που θα μας λύσει τα χέρια και θα ελευθερώσει τις πρίζες του σπιτιού από περιττές σπατάλες. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Σουνγκιουνγουάν στη Σεούλ ανακάλυψαν τρόπο να μετατρέπουν τα ηχητικά σήματα σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο. Η επαναστατική αυτή τεχνολογία βασίζεται στη γνωστή διαδικασία της μετατροπής των ηλεκτρικών σημάτων σε ήχους, αυτήν τη φορά αντίστροφα. Όπως αναλύει σχετικά ο Σανγκ-Γου Κιμ, επικεφαλής των ερευνών, όσο πιο δυνατά μιλά κανείς, όσο περισσότερα ντεσιμπέλ, δηλαδή, παράγει, τόσο γρηγορότερα φορτίζει η συσκευή.

Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλων των ειδών τις συσκευές, από iPod και mp3 player μέχρι ένας θεός ξέρει τι - μην περιμένετε, πάντως, να φορτίζετε την καφετιέρα σας πιάνοντας ψιλή κουβεντούλα μαζί της. Η συσκευή λειτουργεί προς το παρόν με ήχους άνω των 100 ντεσιμπέλ, πράγμα που την καθιστά ολίγον δύσχρηστη, αν αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλη ένταση φωνής συνεπάγονται τα ντεσιμπέλ αυτά. Ωστόσο, σύντομα προβλέπεται να παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα από ασθενέστερους ήχους. Η τεχνολογία ήδη ακούγεται δελεαστική, πρακτική και σίγουρα οικολογική. Φωνάξτε ελεύθερα, λοιπόν, έχετε για άλλοθι την πεσμένη μπαταρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καινοτομία Κόσμος κινητή τηλεφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ