Κρίσιμη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ την Τετάρτη στο Παρίσι - iefimerida.gr

Κρίσιμη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ την Τετάρτη στο Παρίσι

Κρίσιμη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ την Τετάρτη στο Παρίσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μία προσπάθεια προκειμένου να αμβλύνουν τις διαφορές τους.

Η συνάντηση θα γίνει μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση των δύο πολιτικών μετά από την πρώτη τους επαφή στις 15 Μαΐου, την ημέρα της ανάληψης της προεδρίας του.

«Η καγκελάριος μεταβαίνει στο Παρίσι για να ανταλλάξει απόψεις. Δεν θα είναι μια συνάντηση στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις», αλλά θα χρησιμεύσει για να «καθορίσουν οι δύο ηγέτες τις θέσεις τους», δήλωσε τη Δευτέρα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση αυτή «εποικοδομητική και καλή για την Ευρώπη».

Με την συνάντηση το Παρίσι και το Βερολίνο θέλει να αποδείξει πως ο γαλλογερμανικός άξονας που είναι η κινητήριος δύναμη της Ευρωζώνης, λειτουργεί ομαλά και οι τυχόν διαφωνίες που υπάρχουν θα ξεπεραστούν και θα επιλυθούν σύντομα.

Ωστόσο οι αναλυτές κρίνουν πως με την συνάντηση δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη, καθώς η Μέρκελ και ο Ολάντ ενδέχεται να μην καταφέρουν να ξεπεράσουν τη διαφωνία τους στο θέμα της αμοιβαιοποίησης του χρέους, με το Παρίσι να ζητά την υιοθέτηση ευρωομολόγων, κάτι στο οποίο αντιτίθεται το Βερολίνο εφόσον δεν υπάρχει «μεγαλύτερος έλεγχος» των χρηματοοικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ