Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, έπειτα από έρευνες 26 χρόνων, ότι η εγκληματικότητα είναι εντυπωσιακά αυξημένη στις χώρες όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πιστεύει πως δεν υπάρχει κόλαση αλλά μόνο παράδεισος ή μετεμψύχωση.
Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην λύτρωση και τη συγχώρεση είναι πιο πιθανό να παραβούν τον νόμο από όσους είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κόλαση! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές έπειτα από μελέτες 26 ετών σε δείγμα μεγαλύτερο των 140.000 ανθρώπων σε 67 χώρες.
Τα ποσοστά της εγκληματικότητας εμφανίζονται πολύ υψηλότερα στις χώρες που πιστεύουν στον Θεό παρότι θα περίμενε κανείς το ακριβώς αντίθετο. Το άτομο που πιστεύει ότι οι αμαρτίες του θα συγχωρεθούν και νιώθει τη σιγουριά ότι αν μετανοήσει δεν θα τιμωρηθεί με... αποστολή στην κόλαση, είναι πιο ευάλωτο σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, λένε οι επιστήμονες.
Οι ακαδημαϊκοί κατέγραψαν ότι δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες και βιασμοί καταγράφονται πιο συχνά στις κοινωνίες όπου ο κόσμος πιστεύει στο συγχωροχάρτι και επισκέπτεται συχνότερα τους ναούς του...
Η μελέτη ανακοινώθηκε στην εφημερίδα Public Library of Science και υπογράφεται από τον Αζίμ Σαρίφ του Πανεπιστημίου του Όρεγκον και τον Μάικ Ρεμπτούλα του Πανεπιστημίου του Κάνσας ενώ ως χρόνος καταγραφής των ερευνών τους αναφέρεται το διάστημα 1981-2007.
«Τα ποσοστά της πίστης στον παράδεισο και την κόλαση είχαν σημαντικές, μοναδικές, και αντίθετες συνέπειες στα ποσοστά εγκληματικότητας. Η πίστη στην κόλαση συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, ενώ η... πίστη στον παράδεισο συνδέθηκε σχεδόν σε κάθε περίπτωση με υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.
Το 2003 άλλωστε επιστημονική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ κατέληξε στο συμπέρασμα πως η οικονομία είναι πιο ανθηρή στις χώρες όπου οι άνθρωποι πίστευαν στην κόλαση περισσότερο από ό τι στην συγχώρεση!