Η Σαουδική Αραβία «στηρίζει» οικονομικά τους Σύριους απελευθερωτές - iefimerida.gr

Η Σαουδική Αραβία «στηρίζει» οικονομικά τους Σύριους απελευθερωτές

Η Σαουδική Αραβία «στηρίζει» οικονομικά τους Σύριους απελευθερωτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τη μυστική δράση της CIA στη Νότια Τουρκία, με σκοπό την οργάνωση και τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών Σύριων στρατιωτών, σειρά παίρνει ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στο Συριακό.

Η τελευταία φέρεται να σχεδιάζει να ενισχύσει οικονομικά τον απελευθερωτικό στρατό της Συρίας, προκειμένου να προκαλέσει μαζικές αυτομολήσεις Σύριων στρατιωτών, ασκώντας έτσι πίεση στο καθεστώς του Ασάντ.

Εμπλεκόμενη, όμως, είναι και η Τουρκία η οποία έδωσε άδεια για τη σύσταση ενός κέντρου διοίκησης στην Κωνσταντινούπολη το οποίο θα συντονίζει την εισροή προμηθειών στο εσωτερικό της Συρίας σε συνεργασία με τον Συριακό απελευθερωτικό στρατό. Πιστεύεται πως το κέντρο στελεχώνεται από περίπου είκοσι δύο Σύριους.

Αυτές οι κινήσεις, σε συνδυασμό με την εισροή όπλων από τη νότια Τουρκία, είχαν σαν αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της εξέγερσης στη βόρεια Συρία, η οποία πριν από έξι εβδομάδες είχε σχεδόν ολοκληρωτικά παταχθεί.

Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας – που μέχρι πριν αρκετούς μήνες ήταν μαζί με την Τουρκία και το Κατάρ σύμμαχοι του Σύριου ηγέτη Μπασάρ-αλ-Ασάντ – προβλέπει την πληρωμή των μελών του Συριακού απελευθερωτικού στρατού της Συρίας σε αμερικανικά δολάρια ή ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο μισθός τους θα επανέλθει στα επίπεδα που κυμαινόταν πριν την εξέγερση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ