Ρακοσυλλέκτης + Τρελόγρια= Μόδα - iefimerida.gr

Ρακοσυλλέκτης + Τρελόγρια= Μόδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στιλιστικό πανηγύρι των παρακάτω φωτογραφιών είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης του μοσχοβίτη ρακοσυλλέκτη Alexander Petlura και των φίλων του. Ο Petlura εμφανίστηκε στο προσκήνιο την μεταβατική περίοδο προς τη μετασοβιετική εποχή, όταν το σοβιετικό κράτος έκλεισε τα ψυχιατρεία και απελευθέρωσε τους τροφίμους προκαλώντας ένα απίστευτο μπάχαλο στην Μόσχα. Αφού εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και το πτυχίο εσωτερικής διακόσμησης, ο Petlura διοργάνωσε τις πρώτες ροκ συναυλίες, εκδηλώσεις μόδας και παραστάσεις δρόμου. Επίσης, εμπνεύστηκε την πρώτη κατάληψη σπιτιού στην Μόσχα καθώς και πρωτοστάτησε σε διάφορες τρελές και ενίοτε βάναυσες φάρσες εις βάρος των συμπολιτών του Μοσχοβιτών. Ποτέ του δεν ξέμεινε από πρωτότυπες ιδέες και εξωφρενικές πρωτοβουλίες όπως την διοργάνωση σεξουαλικών οργίων με την πρόφαση της performance art. Από τις πιο εμπνευσμένες του στιγμές ήταν η μεταμόρφωση της μούσας του, της τρελής γριάς Pani Broya από γραφική φιγούρα σε παγκόσμιο αστέρι που κέρδισε τον Λονδρέζικο διαγωνισμό της Εναλλακτικής Μις Κόσμος. Ο Petlura είναι και ρακοσυλλέκτης: η συλλογή του απαριθμεί 20,000 κομμάτια τα οποία αυτός και οι φίλοι του φορούσαν τότε για να σκανδαλίζουν τον κόσμο.

Γιατί εγκατέλειψες το πανεπιστήμιο και άρχισες να ντύνεσαι με περίεργα ρούχα;

Γιατί βαρέθηκα με αυτά που μας δίδασκαν, όλες αυτές τις αποπληκτικές ιστορίες για τις ηρωικές πράξεις των σοσιαλιστών ακτιβιστών. Ωστόσο, ήμουνα αρκετά τυχερός γιατί γνώρισα ανθρώπους με τις ίδιες ριζοσπαστικές ιδέες με μένα, οπότε και αρχίσαμε να ντυνόμαστε εκκεντρικά για να εξοργίσουμε τους γύρω μας. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε ένα είδος κοινότητας, μέσα στην οποία νιώθαμε άνετα και σχετικώς ασφαλείς. Αυτοί που βρίσκονταν έξω από τον κύκλο μας μάς μισούσαν στην κυριολεξία. Ήταν λες και ήμασταν σε πόλεμο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Pani Bronya ήταν ένα από τα περίεργα μοντέλα που ζούσαν μέσα στην κατάληψή σου. Πώς γνωριστήκατε;

Η Pani έγινε η μούσα μου και ομολογουμένως ήταν εντελώς τρελή. Δεν ήταν πολύ δύσκολο να την πείσω ότι θα έκανα σούπερσταρ. Της είχα πει: «Θα είσαι η πρωταγωνίστρια στο μικρό μου θέατρο» και αμέσως αγάπησε το όλο σκηνικό. Η Pani ζούσε μαζί μας στο ετοιμόρροπο σπίτι το οποίο καταλάβαμε. Υπήρξε μια περίοδος όπου στην κατάληψη ζούσαν παραπάνω από 40 άτομα απ’ όλο τον κόσμο. Η Pani ήταν η θεά μας, κάναμε θυσίες προς τιμή της και αυτή ένιωθε σαν μια παγανιστική θεά.

Πώς τα καταφέρατε και η Pani κέρδισε τον τίτλο της Εναλλακτικής Μις Κόσμος στο Λονδίνο;

Πήγαμε το Λονδίνο μαζί. Υποθέτω ότι δεν καταλάβαινε τη διαφορά ανάμεσα στην εναλλακτική και την πραγματική τελετή. Εκείνη την μέρα ήπιαμε πολύ βότκα και μόνο μετά από μερικά ποτά κατόρθωσε να πει τον τίτλο σωστά. Έναν χρόνο μετά η Pani είδε την πραγματική τελετή στην τηλεόραση και θύμωσε πάρα πολύ. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν την κάλεσαν να παραδώσει τον στέμμα στην νικήτρια.

Θεωρείς ότι ήταν καλλιτέχνης, παρά το γεγονός ότι ήταν τρελή;

Ισχυριζόταν ότι ήταν ηθοποιός. Όταν γνωριστήκαμε, μιλούσαμε για τρεις ώρες και θεώρησα ότι έλεγε την αλήθεια. Στη συνέχεια έμαθα ότι είχε συμμετάσχει μόνο σε δύο σκηνές πλήθους. Συγκεκριμένα, την είχαν ρίξει κάτω από ένα αυτοκίνητο σε μια σκηνή ψεύτικου ατυχήματος. Άρα ήταν ηθοποιός.

πηγή: Vice Style

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ