Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, ζητά την αθώωσή του! - iefimerida.gr

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, ζητά την αθώωσή του!

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αθώωση ή τουλάχιστον την επιβολή επιεικέστερης ποινής ζήτησε για τον μακελάρη της Όσλο, Άντερς Μπρέιβικ, ο δικηγόρος του, ο οποίος ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε πως ο πελάτης του προσπαθούσε να... προστατεύσει την χώρα του.

Ο Γκέιρ Λίπεσταντ, είπε χαρακτηριστικά προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, κάτι που ο Μπρέιβικ απεύχεται, πως οι πράξεις του διαπράχτηκαν από έναν «κυνικό τρομοκράτη υποκινούμενο από τις εξτρεμιστικές του απόψεις και κατά συνέπεια ο κατηγορούμενος έχει ικανότητα καταλογισμού».

Στην συνέχεια υποστήριξε πως η τρομοκρατία είναι αυτή που υποκινεί τις πράξεις του. Έτσι, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, ο δικηγόρος ζήτησε την αθώωση του Μπρέιβικ, παρά το γεγονός πως όσα έκανε αποτελούν την μεγαλύτερη πράξη βίας στην Νορβηγία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο σύμφωνα με νομικούς, είναι μάλλον απίθανο να δεχθεί το δικαστήριο το αίτημα αυτό. Επομένως ο Λίπεσταντ επικεντρώθηκε στα στοιχεία τα οποία στηρίζουν το επιχείρημα του Μπρέιβικ να κριθεί ένοχος.

Η νορβηγική εισαγγελία ζήτησε χθες τον εγκλεισμό του Μπρέιβικ σε ψυχιατρική κλινική, κρίνοντας ότι είναι ψυχωτικός και δεν ήταν ποινικά υπεύθυνος όταν δολοφόνησε 77 ανθρώπους πέρυσι.

Αν οι δικαστές δεν υιοθετήσουν την πρόταση για εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, τότε η εισαγγελία πρότεινε την καταδίκη του σε ασφαλιστική κράτηση 21 ετών, πράγμα που σημαίνει πως όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος αυτός, θα κρατείται σε ένα κοινωνικό-ιατρικό-δικαστικό κέντρο για όσο διάστημα θεωρείται επικίνδυνος, επεσήμανε ο εισαγγελέας Σβέιν Χόλντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ