Μέρκελ: "Στο τέλος του δρόμου η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη" - iefimerida.gr

Μέρκελ: "Στο τέλος του δρόμου η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνον μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν στην αρχή του προγράμματος» είπε η κ. Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να δεσμευτεί για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα λέγοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να αποφασιστεί αν η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοπιστωτική βοήθεια για να ξεπεράσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει: «Πρώτα πρέπει να μάθουμε ποια είναι η κατάσταση. Μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε τι και αν χρειάζεται να γίνει» είπε η καγκελάριος σε ρεπόρτερ στο Βερολίνο.

«Δεν βοηθάμε την Ελλάδα με υποθέσεις για περισσότερη βοήθεια». «Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές στο να εκπληρώσει τους όρους του δανείου των 110 δισ, ο έλεγχος της προόδου των μεταρρυθμίσεων που κάνει η Τρόικα αυτές τις μέρες δεν έχει ακόμα τελειώσει» συμπλήρωσε.


«Είμαι άνθρωπος που φτάνει σε συμπεράσματα όταν έχω δει τα αποτελέσματα και τα έχω αναλύσει και τίποτα δεν θα με εμποδίσει από αυτό. Έτσι δεν θα μιλήσω για το τι πρέπει να γίνει».


«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα» είπε η κ. Μέρκελ για της μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στο διάστημα ενός χρόνου λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

«Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η συμβουλή μου είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο».

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος και το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων η καγκελάριος παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας, αντιπροσωπεία της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Δεν καταρτίζω εγώ τα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά η Κομισιόν και το ΔΝΤ», είπε η καγκελάριος. «Μετά την έκθεση θα αποφασίσουμε για τα μέτρα και εάν θα χρειαστεί να γίνει κάτι», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ