Όπως αποκάλυψε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ο γενικός διευθυντής του Αθήνα 9.84 Τάκης Καμπύλης στερείται των τυπικών προσόντων που προϋποθέτει η θέση του γενικού διευθυντού του δημοτικού ραδιοφώνου . Για την ακρίβεια, η προκήρυξη απαιτεί πτυχίο ΑΕΙ και τριετή διευθυντική θητεία σε μέσο ενημέρωσης. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η "iefimerida", τόσο ο Γιώργος Καμίνης όσο και η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Καμπύλη με το κωμικό επιχείρημα ότι... έχει περάσει στη Βιομηχανική Πειραιώς και άρα έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση! (Με τη λογική αυτή, ένας που έχει εισέλθει στην ιατρική άλλα δεν την τέλειωσε ποτέ μπορεί να παριστάνει και τον γιατρό;) Ήταν τόσο θλιβερή η εικόνα του δημάρχου (που δημιούργησε τόσες προσδοκίες πριν από λίγους μήνες) να υπερασπίζεται μια χαμένη υπόθεση ώστε ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καμίνη αναγνώριζαν πως «με την υπόθεση αυτή τσαλακώνεται ηθικά ο δήμαρχος»... Σήμερα, η «iefimerida» αποκαλύπτει τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων τα οποία είναι κόλαφος για Καμίνη - Γαλανάκη - Καμπύλη.
ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ: Ο κ. Καμπύλης πρέπει να σας πω ότι έχει φοιτήσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών, δεν έχει πάρει το πτυχίο του και έχει ενημερώσει. Προφανώς όμως δε μπορεί να βληθεί το μορφωτικό του επίπεδο, αφού η αρθρογραφία του, αλλά και η συμμετοχή του σε σημαντικές εκδόσεις, έχει ήδη σε τρεις μεγάλες εκδόσεις συμμετάσχει, είναι πάρα πολύ γνωστός και από τα άρθρα τα οποία είχε σε εφημερίδες, αλλά και από τη συμμετοχή του σε εκδόσεις πολύ σοβαρών βιβλίων. Αναφορά στα άρθρα του υπάρχει και στη διεθνή βιβλιογραφία ακόμα, για τα οποία μπορώ να σας ενημερώσω λεπτομερώς, όπως και για τα βιβλία, για να μη μακρηγορώ. Υπενθυμίζω πάντως ότι πτυχίο δεν είχε ούτε ο προηγούμενος Διευθυντής του 9,84 ο οποίος δεν διέθετε καν τριετή διευθυντική εμπειρία εκτός των άλλων, ενώ ο Καμπύλης υπήρξε για δεκαετία αρχισυντάκτης του κοινωνικού και πολιτιστικού ρεπορτάζ των Νέων, διευθυντικό στέλεχος στο Ελεύθερο Τύπου, επιτελικό στέλεχος και αρθρογράφος, επί τριετία, στην Καθημερινή».
{Στο σημείο αυτό η κυρία Γαλανάκη επικαλείται μια γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του σταθμού, η οποία αναφέρεται σε πρακτικά μιας παλαιάς συνεδρίασης του 9.84 όπου τίθεται θέμα του πτυχίου και λένε ότι δεν έχει καμία σημασία εφόσον τηρούνται οι άλλες προϋποθέσεις. Ο κ. Κακλαμάνης ζητά να μάθει τι ημερομηνία έχει η γνωμοδότηση αυτή}
ΚΑΜΙΝΗΣ: 2 Μαΐου. Σημερινή
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κατά σύμπτωση, βγήκε 2 Μαΐου η γνωμοδότηση, κατά σύμπτωση. Τι σύμπτωση φοβερή!
ΚΑΜΙΝΗΣ: Γιατί;
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μόλις μπήκε το θέμα, βγήκε ταυτόχρονα και η γνωμοδότηση. Μα δεν προσέχετε λιγάκι, τουλάχιστον τις ημερομηνίες;
ΓΑΛΑΝΑΚΗ: Φυσικά, ζητήθηκε από εμάς. Ζητήθηκε γιατί είχαμε πληροφορηθεί...
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρία Γαλανάκη, για να μην το ξαναεπαναλάβετε, πρώτον ότι ο προηγούμενος δεν ξέρω αν είχε ή δεν είχε, εγώ έχω την εντύπωση ότι είχε, αλλά σας υπενθυμίζω ότι ο προηγούμενος διορίστηκε το 2004, όταν δεν απαιτείτο πτυχίο.
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τυπικά χρειάζεται πτυχίο και ούτε η αρχισυνταξία είναι διευθυντής ΜΜΕ. Η αρχισυνταξία είναι επιτελική θέση, αλλά δεν είναι διευθυντής. Διευθυντής είναι ένας σε μια εφημερίδα. Μόνο ένας.
ΚΑΜΙΝΗΣ: Δεν απορώ γιατί ο κ. Καμπύλης γίνεται προσωπικά διαρκώς στόχος επιθέσεων, δε μου κάνει εντύπωση. Όποιος έχει έστω και στοιχειώδη γνώση του πως καθορίζονται τα τυπικά προσόντα για κατοχή θέσεων, όταν πρόκειται για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, όταν απαιτείται πτυχίο, λέει πτυχίο ΑΕΙ και αν είναι και ξένου, απαιτεί και ισοτιμία από το ΔΙΚΑΤΣΑ και να είναι και μεταφρασμένο. Δεν πρόκειται να βγει ούτε μια προκήρυξη ούτε ένα νομοθετικό κείμενο που να απαιτεί πτυχίο και να μη λέει τη λέξη πτυχίο για προφανείς λόγους. Δεύτερον, εδώ πέρα έχει απόσπασμα πρακτικών (σ.σ. από παλαιά συνεδρίαση του Δ.Σ. του 984). Όταν ακριβώς ετίθετο ο όρος πανεπιστημιακή εκπαίδευση και συζητάνε και ο κ. Γιομπαζολιάς με τον κ. Μητράκο και λεει ο Γιομπαζολιάς...
(παρέμβαση εκτός μικροφώνου)
ΚΑΜΙΝΗΣ: Ναι.. Του σταθμού. Και αυτό είναι ακριβώς... ερμηνεία, μας δείχνει τι εννοούσαν οι άνθρωποι, όταν έλεγαν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και το λένε ρητά. Δεν απαιτείται πτυχίο. Αυτά περί του πτυχίου.
Τι ισχυρίζονται λοιπόν ο κύριος Καμίνης και η κυρία Γαλανάκη;
1. Ότι εφόσον πετύχεις σε κάποιο ΑΕΙ αποκτάς αυτομάτως και... πανεπιστημιακή εκπαίδευση!
Και αυτά τα λένε δημόσια, ένας επίκουρος καθηγητής και μια συγγραφέας...
2. Τι μας λένε επίσης; Ότι επειδή και ο προηγούμενος δεν είχε πτυχίο, δεν οφείλει να έχει και ο επόμενος... Τι μας λένε τέλος; Ότι διευθυντής είναι όποιος έχει διατελέσει... αρχισυντάκτης ενός πολιτιστικού ένθετου («Ορίζοντες»)
Αυτά που κρύβουν και δεν λένε ωστόσο ο Καμίνης και η Γαλανάκη είναι ότι ο «διευθυντής» Καμπύλης:
Αποχώρησε από τα ΝΕΑ έχοντας ήδη κλείσει κρυφά συνεργασία με τον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας Αγγελοπούλου και αφού είχε ήδη προηγουμένως διεκδικήσει και πετύχει να πάρει αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Απομακρύνθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο αφού είχε επιτεθεί και... ξυλοκοπήσει(!) εργαζόμενο ουρλιάζοντας και καθυβρίζοντάς τον μπροστά σε όλους τους συναδέλφους του. Λέγεται δε, ότι σκηνοθέτησε την απομάκρυνσή του (αφού είχε συμβόλαιο με ρήτρα από την Αγγελοπούλου) έχοντας ήδη κλείσει με την Καθημερινή του κ. Αλαφούζου. (Φημολογείται ότι η αποζημίωσή του από τον Ελεύθερο Τύπο υπήρξε φαραωνική. ) Απομακρύνθηκε από την Καθημερινή αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις της εφημερίδας.
Όταν ένας δήμαρχος που έχει διατελέσει Συνήγορος του Πολίτη επιδίδεται σε λεκτικές ακροβασίες και δικολαβίστικες ερμηνείες μόνο και μόνο για να περισώσει τον «εκλεκτό» του, χωρίς να σκέφτεται ότι βάζει σε δοκιμασία και το θεσμό αυτό, είναι πράγματι λυπηρό για έναν άνθρωπο που κάποια στιγμή δημιούργησε προσδοκίες ότι θα πολιτευτεί διαφορετικά και τώρα δείχνει να χάνει τις ευκαιρίες. Και να βουλιάζει καθημερινά στην αναποτελεσματικότητα και την αμηχανία. Πολλοί φίλοι του Καμίνη που θέλουν και το καλό του πιστεύουν ότι αυτές οι επιλογές θα τον οδηγήσουν τελικά σε αδιέξοδο. Και ίσως άλλη μια επιλογή του ΓΑΠ θα αποδειχτεί προβληματική... Μας έχει συνηθίσει άλλωστε.