O Κουβέλης πήρε το Δικαιοσύνης και το Δημόσιας Διοίκησης - iefimerida.gr

O Κουβέλης πήρε το Δικαιοσύνης και το Δημόσιας Διοίκησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο κρίσιμα υπουργεία ζήτησε και έλαβε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τεχνοκράτες και στηρίζει το κυβερνητικό έργο με ψήφο εμπιστοσύνης: το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης, υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Και το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο αναλαμβάνει ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης που βρισκόταν στην ίδια θέση ως υπηρεσιακός υπουργός της προηγούμενης περιόδου.

Για να καταλήξει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη ΔΗΜΑΡ προκλήθηκε προς στιγμήν βραχυκύκλωμα στο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε στο υπουργείο «γαλάζιο»υπουργό και είχε επιλέξει αρχικά τον ανώτατο δικαστικό και βουλευτή Επικρατείας Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά ο κ. Κουβέλης ζήτησε τη θέση για τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Επιχειρώντας να το αποφύγει ο πρωθυπουργός αντιπρότεινε τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα για υπουργό Δικαιοσύνης και, μάλιστα, τον ειδοποίησε ότι αναλαμβάνει. Η ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, επέμεινε στη θέση της και τελικά ο κ. Ρουπακιώτης κέρδισε τον θώκο ενώ ο Κώστας Τζαβάρας από «καραμπόλα» βρέθηκε υφυπουργός Παιδείας.

Για τον Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης δεν υπήρξε από την αρχή κανένα πρόβλημα αφού η θητείας του στη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπήρξε επιτυχημένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ