Ο Ομπάμα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας

Ο Ομπάμα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, αναφέρθηκε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, τονίζοντας οτι «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», εξηγώντας τι επίδραση θα έχει η υποστήριξη των ΗΠΑ στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την κ. Νούλαντ για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την προχθεσινή τοποθέτηση Αμερικανού αξιωματούχου. «Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξηγώντας τα οφέλη της συνεργασίας αυτής, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας -τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών-, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για μεταρρύθμιση. Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε. Και αναζητούμε περαιτέρω πρόοδο, όπως τα μέλη της ΕΕ, τα οποία μεταβαίνουν στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα και οι χώρες της Ευρωζώνης συνεχίζουν να εργάζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ