Μπαρόζο: Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Μπαρόζο: Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαιρετίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες για ανταλλαγή απόψεων με την νέα κυβέρνηση και αξιολόγηση του τι πρέπει ακόμη να γίνει. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζει πως χαιρετίζει «θερμά τη σημερινή ανακοίνωση του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα χαίρει ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης».

Στην συνέχεια πιστεύει, όπως λέει, πως αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα που καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις αλλά και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Προσβλέπω με χαρά στη νέα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και που ξέρω ότι έχει δεσμευτεί ως προς το Ευρωπαϊκό σχέδιο», λέει ενώ συμπληρώνει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα αλλά και τον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, υποστήριξε επίσης πως η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα είναι συνεχής για να έρθει η χώρα μας ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και κυρίως να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ