Τζαβέλλας: «Μπορούμε να πάμε ως το τέλος του Euro» - iefimerida.gr

Τζαβέλλας: «Μπορούμε να πάμε ως το τέλος του Euro»

UEFA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανη είναι η Εθνική ομάδα να επαναλάβει τον άθλο του 2004 στο Euro 2012 σύμφωνα με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Ο διεθνής αμυντικός απαντώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA σε ερωτήσεις φιλάθλων από όλο τον κόσμο, που έγιναν μέσω του Twitter, τόνισε πως η Γερμανία είναι μία ομάδα που δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη και αυτό είναι που την κάνει ακόμη πιο δυνατή.

Πού ήσουν στον τελικό του 2004; Τι θυμάσαι από τότε; Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης από την ομάδα;
«Δεν μπορώ να πω ποιος ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης γιατί θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους. Ήμουν αρκετά μικρός και όπως όλοι παρακολουθούσα τα παιχνίδια από την τηλεόραση, είτε στο σπίτι είτε στην καφετέρια. Θυμάμαι που πανηγυρίζαμε στους δρόμους. Ήταν μεγάλες στιγμές και είμαι χαρούμενος που σήμερα συμμετέχω στη διοργάνωση».

Θεωρείς ότι οι κεντρικοί αμυντικοί σε αυτό το τουρνουά είναι καλύτεροι από εκείνους του 2004;
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συγκρίσεις. Προχωράμε μπροστά. Αυτή τη στιγμή έχουν δύο παίκτες στο κέντρο άμυνας που παίξουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είναι σπουδαίοι και χαιρόμαστε που τους έχουμε».

Τι κίνητρο είχατε να παίξετε κόντρα στη Ρωσία;
«Να παίξουμε για την χώρα μας πάνω από όλα. Για τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Θέλαμε να τους δώσουμε χαρά. Παίξαμε για την πατρίδα, τους εαυτούς μας, για όλα».

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Γερμανίας;
«Δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε έναν παίκτη και που οι άλλοι ακολουθούν, όπως γίνεται στην Πορτογαλία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι έντεκα παίκτες στο γήπεδο και ο καθένας βοηθάει την ομάδα. Αυτή είναι η δύναμή τους και αυτό τους κάνει δύσκολη ομάδα στο να τους αντιμετωπίσεις».

Πόσο μακριά μπορεί να πάει η Ελλάδα;
«Μπορούμε να πάμε ως το τέλος. Το έχουμε κάνει ήδη μία φορά, γιατί να μην το ξανακάνουμε;».

Ποια είναι η πιο ωραία ατμόσφαιρα που έχεις δει στο γήπεδο;
«Παρόλο που έχω παίξει πολλές φορές στα γερμανικά γήπεδα και σε άλλα στο εξωτερικό, νομίζω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα δημιουργεί την καλύτερη ατμόσφαιρα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα έως τώρα της ποδοσφαιρικής καριέρας σου;
«Μέχρι στιγμής, το παιχνίδι απέναντι στην Ρωσία είναι αυτό που μου έχει κάνει περισσότερο χαρούμενο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ