Χατζημαρκάκης: Η Μέρκελ πρέπει να βρει ποιος έκανε τις διαρροές - iefimerida.gr

Χατζημαρκάκης: Η Μέρκελ πρέπει να βρει ποιος έκανε τις διαρροές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οξεία κριτική στο ρόλο της Γερμανίας εξαπέλυσε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στη Γερμανία Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζητώντας από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αναλάβει τις ανάλογες συνέπειες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο ευρωβουλευτής τόνισε: «Η Καγκελάριος Μέρκελ πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος, από τα υπουργεία ή από το γραφείο της Καγκελάριου, επέτρεψε να διαρρεύσουν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες για την μυστική σύσκεψη των υποιυργων οικονομικών στο Λουξεμβούργο την περασμένη Παρασκευή." Κάτι που έκανε κακό στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Επίσης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συζητήθηκε την Παρασκευή στη «μυστική» συνάντηση στο Λουξεμβούργο, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να σταματήσει η κερδοσκοπία στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, ο Χατζημαρκάκης τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει το τέλος του ευρώ, θα επιβαρύνει περισσότερο τους φορολογούμενους, ενώ η εξαγωγική ικανότητα θα μειωθεί δραματικά: «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα επί τη βάση των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν ήδη εγκριθεί. Μια αναδιάρθρωση σε αυτό το στάδιο θα επιδείνωνε δραματικά την κατάσταση, ενώ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα οδηγούνταν σε κατάρρευση, με επιπτώσεις για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ