Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλλον για όσους... αργήσουν να στείλουν το Ε1 - iefimerida.gr

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλλον για όσους... αργήσουν να στείλουν το Ε1

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλλον για όσους... αργήσουν να στείλουν το Ε1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι ξεχάσουν να καταθέσουν το έντυπο Ε1 μέχρι τις 16 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα τους το υπενθυμίσει με το χειρότερο τρόπο αφού θα τους αποστείλει άμεσα ατομικές ειδοποιήσεις. Οι επιστολές που θα λάβουν οι φορολογούμενοι θα τους ενημερώνουν πως θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο που θα προσαυξάνεται μήνα με το μήνα.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών παρακολουθεί ποια ΑΦΜ υποβάλουν, έντυπα ή ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωσης με στόχο να εντοπίσει, όσους αγνοήσουν το κάλεσμα της εφορίας.

Όσοι πιαστούν στις δαγκάνες της εφορίας να μην έχουν στείλει τις δηλώσεις τους εγκαίρως, το υπουργείο θα τους υποχρεώνει να υποβάλουν εκπρόθεσμα με πρόστιμο την φορολογική του δήλωσης και για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβάλλεται πρόστιμο της τάξης 1% ή τουλάχιστον 117 ευρώ πρόστιμο αν δεν προκύπτει καν φόρος –που μπορεί όμως να μειωθεί αν το ζητήσει ο φορολογούμενος σε 40 ευρώ τελικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ