Νοβότνι: Η εμμονή στη λιτότητα οδηγεί στην άνοδο του ναζισμού - iefimerida.gr

Νοβότνι: Η εμμονή στη λιτότητα οδηγεί στην άνοδο του ναζισμού

Νοβότνι: Η εμμονή στη λιτότητα οδηγεί στην άνοδο του ναζισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πεισματική εμμονή στη λιτότητα θα οδηγήσει στην άνοδο του ναζισμού, προειδοποιεί ο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γερμανία και τις ανάλογες πολιτικές που υιοθετήθηκαν το 1920 και είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, ο κ. Νοβότνι δήλωσε πως «η πεισματική εστίαση στη λιτότητα (που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920) οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και, τελικά, στην καταστροφή του ναζισμού».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καταπολεμήσει την κρίση χρέους λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν τα άτακτα παιδιά», συνέχισε ο Νοβότνι, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο όταν εκφράζει την επιθυμία να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στους εταίρους της, όπως στην Ελλάδα. «Υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση» στη λιτότητα, κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ