Κρυφή συμφωνία ΗΠΑ - Πακιστάν για Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Κρυφή συμφωνία ΗΠΑ - Πακιστάν για Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ και το Πακιστάν είχαν συνάψει μυστική συμφωνία εδώ και 10 χρόνια η οποία επέτρεπε στην Αμερική να πραγματοποιεί επιχείρησεις στο εσωτερικό του Πακιστάν, αναφέρει με σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian.

Η συμφωνία είχε γίνει μεταξύ του George Bush και του πακιστανού στρατηγού Πέρβεζ Μουσάραφ, μετά την αποτυχία των αμερικανικών δυνάμεων να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν στα βουνά Τόρα Μπόρα στα τέλη του 2001.

Η Αμερική είχε το δικαίωμα να κάνει έρευνες εντός του Πακιστάν για τον Μπιν Λάντεν, τον δεύτερο στην ιεραρχία αλ Ζαουάχρι και το νο3 της αλ Κάιντα, ενώ όπως είχε συμφωνηθεί το Πακιστάν θα αντιδρούσε δημόσια σε επικείμενη αμερικανική ενέργεια, αλλά δεν θα έκανε τίποτα για να την σταματήσει.

Να σημειωθεί πως ο Μουσάραφ, ο οποίος φέρεται να κρύβεται πίσω απ’την μυστική συμφωνία και τώρα ηγείται κόμματος της αντιπολίτευσης από το Λονδίνο στο οποίο βρίσκεται σε εξορία, άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στη στάση του Πακιστάν το τελευταίο διάστημα.

Η αποκάλυψη αυτή βάζει νέα δεδομένα στις ήδη τεταμένες αμερικανοπακιστανικές σχέσεις.Το Πακιστάν επιμένει πως δεν ήξερε τίποτα για τις αμερικανικές δράσεις, ενώ έχει προειδοποιήσει δημόσια πως σε επόμενη αντίστοιχη ενέργεια των αμερικανών θα δώσει δυναμική απάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ